Vitamíny pro podporu růstu řas

23.08.2021 | Blog Vodvoka

Každá z nás o sebe ráda pečuje a tak je potřeba pečovat i o své přírodní řasy při nošení uměle aplikovaných řas a o jejich správnou výživu tak aby byla jejich životnost co nejdelší a tvoje řasy byly v dobré kondici pro dlouhodobé nošení.

Řasy mají krátký růstový cyklus, který většinou trvá 30 až 50 dní. Doporučení k jejich péči mohou být různá od používání sér určených přímo na podporu růstu řas a obočí až po přírodní cestu, a to různými doplňkem stravy a správnými stravovacími návyky. Proto se doporučuje při nošení umělých řas konzumace vyšší dávky vitamínu C, A, B.

Struktura každé řasy je tvořena keratinem, který lze získat z rostlinných i živočišných bílkovin, nejlépe z masa a luštěnin. Další důležitou složkou pro podporu růstu jsou omega 3 mastné kyseliny, které získáme konzumací ryb.

Service 1
Service 2

Vitamíny:

Vitamín B-3

Napomáhá k odstranění slabých a suchých řas, stimuluje růst řas nových a zlepšuje průtok krve do řasových folikul a zabraňuje tak jejich vypadávání a napomáhá v těle k udržení keratinu což je základní složkou struktury řas. Při nedostatku vitamínu B dochází i častému lámání vlasů a řas. Vitamíny B-komplexu nalezneme především ve vejcích, drůbežím mase, luštěninách a listové zelenině.

Vitamín C

Vitamín CJe výborný antioxidant, který nejen podporuje náš imunitní systém, ale je také velmi dobrý pro ochranu našich řas, chrání je před infekcemi, podporuje jejich růst, hydratuje je a stimuluje regeneraci řasových i vlasových folikul a snižuje riziko jejich zánětu .

V rostlinných zdrojích najdeme vitamín C v šípku, rakytníku, citrusech, bramborech nebo také ve špenátu, brokolici a brusinkách.

Vitamín E

Je další z antioxidantů, který zásobuje řasové a vlasové folikuly krví a kyslíkem a tím zamezuje jejich lámání a vypadávání a podporuje jejich regeneraci a hojení. Na vitamín E jsou bohatým zdrojem pšeničné klíčky, oříšky, soja a listotová zelenina.

Vápník

Je velmi důležitým minerálem pro naše tělo a správné fungování organismu jako celku.  Stejně tak je velmi důležitý pro správný růst řas a vlasů, kdy snižuje riziko jejich vypadávání. Společně s hořčíkem přispívá k dobrému stavu kostí a normální činnost nervového systému.

Nalezneme jej především v tvrdých sýrech jako je Eidam nebo Ementál. Také je obsažen i v rostliných zdrojích jako v mandlích, sezamu, květáku, kapustě a brokolici.

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno