6 faktů co vědět o prodloužených řasách

19.08.2021 | Blog Vodvoka

1. Je to velmi příjemný proces.

Možná jste už slyšela o tom, že řasy jsou nepříjemný proces, kde bolí záda, pálí oči nebo řasařka zatáhne za řasu a oči pak nepříjemně slzí nebo jsou dokonce poslepované se spodními řasami, ano i s takovými stylistkami se můžete dnes potkat, to nevylučujeme, ale v případě, že jdete k profesionálů, tak celý proces může být ba naopak příjemný a možná že si i odpočinete u filmu nebo relaxační hudby, někteří se dokonce ztratí a upadnou do hlubokého spánku!  Při aplikaci totiž ležíte na lehátku a máte po celou dobu aplikace zavřené oči. Samotná aplikace trvá zhruba hodinu a půl až dvě hodiny. A pokud chcete završit relaxaci tak v některých salónech možná narazíte i na masáž obličeje a krku, která se po aplikaci řas úplně nabízí.

2. Každá aplikace řas je přizpůsobená požadavkům klientky

Nejedná se o strojovou službu, kdy každá z vás odejde se stejným typem a délkou řas, ale opravdu se přizpůsobuje každé klientce zatočení, délka, hustota a v některých salónech i barva aplikovaných řas. Většina salónu nabízí řasy o délce od 6mm-15mm. Řasy nejsou na celém oku stejně dlouhé, nebo aspoň by být neměly, ale délka řas jde postupně od vnitřních koutků, kde jsou řasy nejkratší až do požadovaného prodloužení a tvaru, který chcete docílit. Nejobvyklejší jsou nejdelší délky 11mm pro přirozenější do 13mm, kde jsou řasy výrazně delší, ale ještě to nemusí působit příliš umělým dojmem.

Takže poté co si vyberete délku tak se volí zatočení řasy. Zatočení jsou označovány písmeny B,C a J, kterým docílíme přirozenější vzhled, zatímco zatočení D je dramatičtější a oko otevře do panenky, nebo tu je ještě zakřivení L, ale jedná se o velmi nepraktický tvar a je potřeba chodit na doplnění a obměnu častěji jak u ostatních tvarů.

Pokud jde o materiál, je možné vybírat z: Faux Mink, Faux Fox, Silk, Real Mink a nebo taky z Real Human Hair. Rozdíl mezi těmito vzhledy jsou zanedbatelné, proto se rozhodněte pro Faux Mink nebo Silk, protože se jedná o nejdostupnější materiál.

3. Prodloužené řasy vydrží déle než si myslíte.

Při správné technice ukotvení řas a celkově větší houževnatosti řasové stylistky lze docílit, aby prodloužené řasy vydržely 3-4 týdny. Většina salónů doporučuje pro zachování požadovaného vzhledu a hustoty a pravidelného propadání, aby se klientky vrátily na doplnění po 2-3 týdnech. Pro prodloužení životnosti řas může přispět nejen vaše řasová stylistka, ale také správná péče o řasy po aplikaci. Tedy domácí péče. Na řasy se prodává speciální pěna na čištění řas, díky které budou řasy vyčištěné od make-upů, mastnoty a staré kůže, která se má tendenci za spoji zachytávat. Pro delší životnost se také doporučuje nepoužívat krémy v okolí oči a hlavně vynechat odličovače na olejové bázi.

4. Můžete nosit make-up (stíny i linky)

Pokud nemůžete snést myšlenku, že byste upustila od kouřového oka, nebojte se, nemusíte. Prodloužené řasy mohou poškodit pouze oční výrobky na olejové bázi. Při odličování dbejte zvýšené pozornosti, aby jste dostala pečlivě stíny i linky z okolí řas. Nebude se tak tak u spojů hromadit zbytky a ucpávat póry a kořínky řas, což by vedlo k jejich vyhnívání a následnému vypadávání. Co je ale nejdůležitější, držte se dál od řasenky, protože při aplikaci na umělé řasy už nepůjde bez poškození šetrně odstranit a dojde tak jejich poničení.

5.Prodloužené řasy vám mohou zničit řasy – ale nemusí.

Jde především o správnou volbu řasové stylistky a salónu. Ale jak na to? Radíme volit formu doporučení a podle toho se i orientovat. Řasových stylistek, které jsou stylistkami po jednodenním školení, je ve službách opravdu hodně, některé z nich nejsou ani certifikované, ale dělají práci takzvaně doma na kolni. Praxe v oboru také není vždy bohužel směrodatná, protože jsme se setkali už i s pracemi od stylistek, které v oboru dělaly x let, ale výsledek tomu neodpovídal. Takže v první řadě dej na reference a následně na instinkt. Každý pozná zda samotná aplikace je odborná (nic nebolí, netahá a není poslepované) a pak následné nošení řas „nebolí“, nevypadává x vějířků poslepovaných v jeden trs a podobně.

6. Jediný způsob, jak se jich zbavit, je nechat je odborně šetrně odstranit v salónu nebo je postupně nechat odpadat.

Odstranění řas je stejně šetrné jako jejích aplikace -  bezbolestné a rychlé. Tuto službu nabízí každá řasová stylistka, která řasy aplikuje. Používá se speciální gel na odstranění řas, který se aplikuje na zavřené oči na spoje řas a nechá se 15 minut působit a poté se za pomocí pinzet šetrně odstraní. Oči se pak pořádně vymyjí a je to! Tato služba není drahá je to orientačně 200 Kč za jejich odstranění. Řasy jsou ještě měsíc trošku rovnější, ale během měsíce a půl jsou řasy opět v původním stavu. Můžeš přispět k jejich regeneraci za pomocí růstových sér speciálně na řasy. U nás nejobvyklejší Hair Plus a Revitalash.

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno