Ultrazvuková špachtle - stojí za vyzkoušení?

24.04.2023 | Blog Vodvoka

Ultrazvuková špachtle – stojí za vyzkoušení?

 Ultrazvuková špachtle je kovový přístroj, který funguje na principu velice jemných vysokofrekvenčních vibrací o rychlosti 25 tisíc pulsů za vteřinu. Špachtle se používá        k hloubkovému uvolnění ucpaných pórů a vyčištění pleti. V dnešním článku odpovíme na otázku, zda jsou její účinky opravdu tak příznivé, anebo si vystačíme s klasickým čištěním pleti.

Jak ultrazvuková špachtle funguje? 

Vlivem již zmíněných vysokofrekvenčních vibrací špachtle široce otevře naše póry tak, aby mohly ven všechny nečistoty a odumřelé buňky na naší pokožce. Ačkoliv stejný efekt mají také peelingy a elektrické čistící kartáčky, ultrazvuková špachtle je k naší pleti mnohem šetrnější. Díky tomu je použití špachtle vhodné také pro citlivou              a problematickou pleť, která obvykle nereaguje dobře na chemické peelingy a různé druhy čistících kartáčků. Ultrazvuková špachtle je také mnohem hygieničtější, jelikož ve štětinách kartáčků se mohou hromadit bakterie a jiné nečistoty.

 

Mezi benefity, které používání ultrazvukové špachtle přináší, tedy patří:

  • hloubkové vyčištění pokožky
  • odstranění mrtvých buněk z kůže
  • zmenšení pórů
  • vyhlazení textury a sjednocení pigmentu pleti
  • zvýšení elasticity pleti

 

Zvládnu pracovat s ultrazvukovou špachtlí doma nebo mám jít do salonu?

Již jsme zmínily, že díky své šetrnosti je ultrazvuková špachtle vhodná pro všechny typy pleti. To ale platí pouze v případě, že je užívána vhodným způsobem. Při příliš častém nebo agresivním použití může ultrazvuková špachtle naší pokožce uškodit. Ačkoliv nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud proceduru podstoupíte u odborníka         v salonu, s ultrazvukovou špachtlí si zvládnete poradit i doma. Při použití ultrazvukové špachtle je třeba držet se těchto pěti kroků: 

  1. Špachtli používejte na navlhčenou pokožku. 
  2. Přejíždějte špachtlí podél pokožky směrem nahoru nebo ven. 
  3. Vyvíjejte na špachtli vhodný tlak. Části obličeje bez rozšířených pórů přejíždějte svižně pouze s jemným tlakem, zatímco mastnější oblasti s rozšířenými póry         a černými tečkami přejíždějte pomalu a s větším tlakem. 
  4. Po dokončení procedury pleť vyčistěte, tonizujte a hydratujte jako obvykle. 
  5. Vyčistěte a dezinfikujte vaši ultrazvukovou špachtli. 

 

Ultrazvuková špachtle by se měla užívat dvakrát, maximálně třikrát týdně. Doporučujeme se ale nejprve zastavit za vaší kosmetičkou nebo dermatologem, aby vám poradili, jak ideálně ultrazvukovou špachtli na vaši pokožku používat. 

 

 

Lze používat ultrazvukovou špachtli pouze na obličej? 

Ne, ultrazvukovou špachtli je možné použít také na čištění vlasové pokožky. V našich vlasech se totiž může skrývat spousta odumřelých buněk, ucpaných vlasových pórů  a suché kůže. To všechno brání růstu nových vlasů a vede k rychlejšímu maštění vlasové pokožky. Ultrazvuková špachtle může rovněž napomoct při boji s vlasovými lupy. Použití špachtle na vlasovou pokožku je v domácích podmínkách o něco složitější. Doporučujeme vzít si na pomoc kamarádku nebo v nejlepším případě zajít do salonu. Pro kompletní ošetření vlasové pokožky můžete navštívit Vlasovou kliniku (www.vlasovaklinika.cz), která má pobočky v sedmi městech v České republice včetně Brna. 

 

Jak vyplývá z dnešního článku, ultrazvuková špachtle je skvělý a šetrný nástroj pro všechny typy pleti. Důležité je jej používat bezpečně a efektivně tak, abyste dosáhly co nejlepšího výsledku.

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno