Jsou prodloužené řasy pro každého?

16.04.2023 | Blog Vodvoka

Jsou prodloužené řasy opravdu pro každého?

 

Dlouhé a husté řasy jsou snem pravděpodobně každé z nás. Ty, kterým krásné řasy nenadělila příroda, mají možnost nechat si řasy prodloužit v kosmetickém salonu. Prodloužené řasy přináší hned několik benefitů jako například otevřenější oko, prohloubenější pohled, ale také ušetřený čas během líčení. Bohužel jako každá kosmetická procedura, i prodloužené řasy s sebou přináší některá rizika.

Problémem není obvykle umělá řasa jako taková, ale lepidlo, kterým se přichytává na naše vlastní řasy. Lepidla jsou častokrát na bázi formaldehydu a obsahují akryl. Tyto látky mohou vyvolat alergickou reakci, která se projevuje svěděním očí, jejich začervenáním nebo také opuchlými víčky. 

Dalšími riziky je také špatná aplikace řas nebo použití nekvalitních produktů, tedy lepidla a podlepení (některé pásky obsahují latex, na který bývá často alergie). Pokud jsou řasy nevhodně aplikované, může se stát, že se naše oční víčka nebudou schopná dostatečně zavřít. Této vady si pravděpodobně sami od sebe nejprve nevšimnete, nicméně v tomto případě se může vyskytnout tzv. syndrom suchého oka. Oko je permanentně vystaveno vysušujícímu vlivu vzduchu a trpí nedostatečnou vlhkostí, která je pro správné fungování oka klíčová.

Vlivem špatné aplikace a použití nekvalitních produktů může dojít také k infekcím jako je zánět rohovky, zánět spojivek nebo ječné zrno. 

 

Nebojte, nechceme vás tímto článkem vyděsit. Aplikace prodloužených řas je ve většině případů naprosto bezproblémová, jen je potřeba držet se několika zásadních kroků. 

 

  1. Nesnažte se na prodloužených řasách za každou cenu ušetřit. 

 

Výběr zkušené a profesionální lash artistky je klíčem k úspěchu. Hledejte salony, které pracují s kvalitními materiály a mají dobré recenze. Určitě se nezaměřujte na salony, které ve vašem okolí prodlužují řasy nejlevněji. Aplikace se přece jenom týká vašeho oka, které se dá velice snadno poškodit. 

  1. Dostatečně své řasy čistěte. 

Kromě správné aplikace by vás lash artistka měla také poučit o tom, jak se o prodloužené řasy vhodně starat. Stejně jako si čistíme zuby nebo myjeme vlasy, i prodloužené řasy vyžadují speciální péči. Potřebovat budete speciální kartáček a pěnu na čištění řas. Pěnou zbavíme řasy i oční víčko mazu a bakterií, které se v očním okolí přirozeně hromadí, a kartáčkem řasy pročešeme tak, aby nebyly slepené. 

 

  1. Odrostlé řasy nevytrhávejte. 

Každá umělá řasa je nalepená na vaší vlastní řase. V případě, že řasa odrůstá, počkejte, až vypadne samovolně. Při vytrhnutí odstraníte i svoji přírodní řasu, která chrání vaše oko. Navíc pokud budete mít řasy vypadané, nebude na co lepit řasy umělé, v případě, že vytrhnete řasu ještě před jejím přrozeným cyklem obměny. 

 

  1. Pokud nastanou potíže, vraťte se do vašeho salonu. 

I přesto, že jsou prodloužené řasy dobře aplikovány a dostatečně se o ně staráte, může se vyskytnout alergická reakce, případně jiné potíže. V tomto případě kontaktujte vaši lash artistku a požádejte ji o odstranění řas.

 

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno