Uvažuješ o možnosti stát se kosmetičkou?

27.03.2023 | Blog Vodvoka

Rekvalifikační kurz na kosmetiku

Dnešní článek jsme se rozhodli věnovat všem budoucím kosmetičkám, ale také těm, kteří si chtějí v oboru kosmetiky rozšířit obzory. 

Jak rekvalifikační kurz na kosmetiku probíhá a proč jej absolvovat zrovna v salonu Vod Voka se dozvíte v tomto článku. 

Rekvalifikaci v oboru kosmetika můžete získat po absolvování kurzu o časovém objemu 300 hodin a po složení závěrečné zkoušky. Tyto kurzy mohou pořádat pouze salony a střediska s platnou akreditací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Po absolvování kurzu obdržíte „Osvědčení o rekvalifikaci“, které má celostátní platnost (s možností zřízení evropského certifikátu) a díky němu máte právo na vydání živnostenského oprávnění v oboru kosmetiky. 

Výše uvedených 300 hodin se skládá z 80% praxe a 20% teorie, jejíž součástí je i domácí příprava. 

 

Z čeho se rekvalifikační kurz skládá?

 

Teoretická část: Znalost kůže.

V této části kurzu se dozvíte, jaké jsou funkce kůže, její složení a stavba. Dále se seznámíte s orgány pokožky a také, jak funguje kožní bariéra a jak látky prostupují naší kůží.  

 

Teoretická část: Nemoci kůže, hygiena a provoz salonu.

Asi jste již v minulosti slyšeli o ekzémech nebo herpesech, které se mohou vyskytnout na našem obličeji. V této části kurzu se dozvíte o příčinách těchto nemocí, ale také o hygieně na pracovišti a základních standardech pro provoz kosmetického salonu. 

 

Praktická část: Diagnostika pleti, kožních problémů a volba správného ošetření.

V praktické části se seznámíte se základy kosmetického řemesla a naučíte se diagnostikovat pleť. Postupně se budete učit ošetřovat jednotlivé typy pleti – problematickou a mastnou, suchou a dehydratovanou, s pigmentovými skvrnami a také pleť citlivou. Navíc se dozvíte, jak ošetřit oční okolí a jak na anti-ageingové ošetření pleti. Velice důležitým bodem tohoto bloku je také naučit se rozeznat, kdy bude na ošetření problematické pleti stačit kosmetika a kdy je potřeba vyhledat kožního lékaře. 

V praktické části se budete také věnovat kosmetickým masážím obličeje, krku a dekoltu. Naučíte se také připravit denní a večerní líčení a seznámíte se s úpravou a barvením obočí a řas. 

V salonu Vod Voka je několik možností, jak rekvalifikaci absolvovat. Jedná se o denní kurzy, které lze absolvovat buď v dopoledních anebo odpoledních hodinách. Denní kurzy se konají v pondělí, středu a pátek a obvykle jsou absolvovány za 2 měsíce. Dále je možné absolvovat intenzivní celodenní kurzy, které se konají vždy v sobotu a v neděli. Je také možné se domluvit i na  individuální kurzy, které probíhají na základě domluvy s lektorkou podle vašich časových možností.

 

Věříme, že jste se v tomto článku dozvěděli vše, co potřebujete o rekvalifikačních kurzech v našem salonu vědět. Více detailů se dočtete na našich webových stránkách, případně nás neváhejte kontaktovat skrze email. Budeme se na vás těšit!

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno