Krásnější obličej díky obličejové józe

19.03.2023 | Blog Vodvoka

Krásnější obličej díky obličejové józe

 Obličejová jóga, z anglického face yoga, je souhrnný název pro cviky zapojující obličejové svaly tak, aby došlo k jejich posílení a zlepšení cirkulace krve. Dá se říct, že obličejová jóga je elixírem mládí, který vás na rozdíl od botoxu a liftingu nic nestojí. Pouze váš čas. 

Jsme zvyklí cvičit svaly na našem těle tak, aby nám dobře sloužily a naše tělo vypadalo vitálně. Nicméně na našem obličeji máme přes 50 svalů, které používáme téměř neustále, ale jejich cvičení obvykle zanedbáváme. V dnešním článku vám odhalíme, jak s obličejovou jógou začít. 

 

 Nejprve se ale podíváme na pozitiva, která obličejová jóga přináší.

 

  1. Minimalizace vrásek

Během obličejové jógy naši tvář namáháme na úrovni svalů, a proto se dostáváme mnohem hlouběji, než pleťové krémy. Svaly mají svým posilováním tendenci vyplňovat okolní prostor. Právě díky této vlastnosti svalů se vyhlazují vrásky na obličeji, na krku a zpevňují se kontury naší tváře. 

 

  1. Eliminace otoků, akné a dalších kožních problémů

Cvičením našeho obličeje dochází k intenzivnímu prokrvení pokožky a dostane se tak do ní více kyslíku a živin. Prokrvením se rovněž zlepší náš lymfatický oběh a s tím i stav naší pleti. Dobře fungující lymfatický oběh také povede k výrazné redukci otoků na naší tváři.

 

  1. Symetrický a vyhlazený obličej

To, že jedním z největších přínosů obličejové jógy, je vyhlazení vrásek, jsme již zmiňovali. Tato metoda ale může náš obličej změnit mnohem více. Cvičením face jógy dochází k vyrovnání asymetrií našeho obličeje, ke kterým dochází vlivem jednostranného přetěžování jedné strany obličeje. Častým pozitivním přínosem je také otevření našeho pohledu díky redukci spadlých víček. 

 

Věříme, že výše vyjmenovanými přínosy jsme vás již přesvědčili, že obličejová jóga stojí minimálně za vyzkoušení. Nyní se přesuneme k tomu, jak na to. 

 Než se vrhnete na samotné cvičení, nezapomeňte vaši pleť správně vyčistit a opláchnout ji studenou vodou. Tím vaši pleť prokrvíte a připravíte na cvičení. Na osušení obličeje použijte ručník, který nepoužíváte na nic jiného. Videí a návodů, podle kterých se dá obličejová jóga cvičit, najdete na internetu stovky. Doporučujeme videa zakladatelky obličejové jógy Fumiko Takatsu, která se tomuto typu cvičení začala věnovat po automobilové nehodě, kdy ochrnula na polovinu tváře. Pokud preferujete videa v češtině, vyhledejte si Simonu Rýdlovou, která se učila od samotné Fumiky Takatsu. Sledovat jí můžete na youtubovém kanále, na instagramu a na jejích webových stránkách najdete fotky fantastických proměn, které face yoga přinesla. 

 Snímek_obrazovky_2023-03-19_v 23.53.55.png 

 Velkým pomocníkem při obličejové józe jsou kosmetické pomůcky z minerálních kamenů, které perfektně stimulují průtok krve a napomáhají vstřebávání pleťových přípravků. Masážní váleček (face roller) a kámen guasha mají původ v čínské medicíně a stejně jako obličejová jóga slouží k prokrvení obličeje a rozproudění lymfatického systému. Před jejich použitím si nezapomeňte nastudovat, jaké pohyby nimi na obličeji vykonávat. Zejména si dávejte pozor, aby veškeré pohyby směřovaly od středu obličeje ven a nikdy ne naopak. Pokud chcete efekt těchto pomůcek ještě více podpořit, dejte je přes noc do mrazáku. Prokrvení pak bude ještě intenzivnější a rychleji se zbavíte ranních oteklých váčků a kruhů pod očima. 

 Snímek_obrazovky_2023-03-19_v 23.48.30.png 

Již jste pravděpodobně pochopili, že celý princip obličejové jógy spočívá v prokrvováním naší tváře. K tomuto mohou být nápomocné také ledové lázně. Zkuste každé ráno alespoň tři minuty nořit obličej do misky nebo umyvadla s ledovou vodou a sami uvidíte, jak rychle se vaše tvář s otoky a kruhy pod očima popere. 

 

Na závěr chceme zdůraznit, abyste si obličejovou jógu a celkově péči o vaši tvář nezapomněli užívat. Uvařte si vaši ranní kávu nebo čaj a věnujte sami sobě pár okamžiků, které máte před startem nového dne.

 

TIP: Podpořit omlazení a svěžest naplé pleti můžete také díky celulární vodě:

VODA POMÁHÁ CHRÁNIT PLEŤ A POSKYTUJE BUŇKÁM ENERGII. POSKYTUJE PLETI HYDRA-BOOSTER.  

Vyzkoušejte například ESTHEDERM cellular water mist. 

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno