Laminace obočí

12.03.2023 | Blog Vodvoka

Laminace obočí – podomácku nebo do salónu?

 Trend laminace obočí, někdy také brow lifting, jste určitě již zaznamenali. Touto bezbolestnou a časově nenáročnou procedurou dosáhnete plnějšího a výraznějšího obočí, které stále působí přirozeně. 

Jaké jsou výhody laminace obočí a zda je potřeba chodit do salonu nebo proceduru zvládnete sami doma, se dočtete v dnešním článku. 

 

 Začneme tím, jak proces laminace obočí probíhá. Chloupky našeho obočí se přirozeně kroutí, a proto působí neupraveně. Během laminace obočí se na jednotlivé chloupky nanášejí přípravky, které je narovnají, zafixují a navíc vyživí. Součástí procedury je obvykle také barvení, kterým se obočí zvýrazní. 

 

 Jaké jsou tedy výhody laminace obočí? 

  • Obočí je upravené, zvýrazněné a působí plněji. 
  • Obočí zafixované do požadovaného tvaru orámuje vaši tvář a dá vyniknout rysům vašeho obličeje. 
  • Kromě ušetřeného času během líčení, laminací obočí také nahradíte produkty jako tužky, stíny či fixační gely na obočí.
  • Vaše obočí navíc zůstane perfektní během celého dne a nemusíte se bát neposedných chloupků.
  • Nanášené produkty na chloupcích vytvoří ochrannou vrstvu, která jej chrání proti mrazu či slunci. Tato ochranná vrstva rovněž napomáhá déle uchovat pigment z barvy na obočí. 

 

Pokud si věříte, že laminaci obočí zvládnete doma, stačí vám jen tyto tři kroky: 

Krok 1: Chloupky vyčešeme permanentním gelem směrem nahoru a přiložíme na ně fólii. Gel necháme působit 12 – 15 minut

Krok 2: Gel setřeme nasucho a vytvarujeme finální tvar obočí neutralizačním gelem. Poté opět přiložíme fólii a necháme gel působit 12 – 15 minut

Krok 3: Neutralizační gel nasucho setřeme a proceduru zakončíme regeneračním gelem. Případně můžeme pinzetou vytrhat okolní chloupky. 

 

Pokud chceme dosáhnout výraznějšího výsledku, obočí můžeme nabarvit hennou, kterou nanášíme ještě před regeneračním gelem a stíráme ji navlhčeným kosmetickým tamponem. 

 

Jako každá kosmetická procedura, i laminace obočí s sebou nese riziko, a to konkrétně vypadávání chloupků. Pokud začnou chloupky vypadávat již po první aplikaci, je třeba zkrátit dobu působení permanentního gelu. Další příčinou řídnutí obočí může být krátká doba mezi jednotlivými procedurami. Důležité je počkat alespoň 6 – 8 týdnů od předchozí aplikace. 

Pokud nechcete riskovat a chcete, aby byl výsledek opravdu bezchybný, doporučujeme svěřit se do rukou profesionálek na našem salónu. 

×
  • Po-Pá: 09.00 - 19.00
  • So-Ne: zavřeno